Hopp til hovedinnhold

Kunngjøringer

Siste nytt fra læremidler tegnspråk. Du kan også få oppdatering på nyheter ved å følge oss i sosiale meder.

Saker

• 04 juni 2024

Israel- og palestinakonflikten

Konflikten mellom Israel og Palestina er omfattende, vanskelig å forstå og uten åpenbar varig løsning. FN-sambandets informasjonsside om konflikten får du her oversatt til tegnspråk, sammen med noen utvalgte videoressurser fra Elevkanalen.

Les mer om israel- og palestinakonflikten


• 30 mai 2024

Pride

Juni er måneden for feiring av pride. Hva er pride, og hvorfor er feiringen lagt til juni måned?

Les mer om denne nettressursen.

• 14 mai 2024

Temasending: KI - kunstig intelligens

Les mer om; Temasending: KI - kunstig intelligens

• 02 april 2024

Ny portal!

Vi er så glade for å endelig kunne vise frem nye erher! Her finner dere materiell og læremidler, altså ulike ressurser, for tegnspråklige. Du ikke kunne tegnspråk for å ha glede av ressursene da mange av dem er med norsk tale og undertekst. I den nye portalen finner du igjen alle de gode ressursene fra gamle erher, det er bare selve portalen som er ny. Søkefunksjonen er forbedret og det er nå mulig å filtrere søk.

Målgruppene er de samme; barnehage, 1.-4.trinn, 5.-7.trinn, 8.-10.trinn, videregående skole og voksne.

På forsiden er ressursene kategorisert etter nyeste, fag, digitale og fysiske ressurser. Det fysiske materiellet, som for eksempel spill og lekematte, kan kjøpes via nettbutikk. I kategorien årshjul finner du ressurser knyttet til viktige hendelser som skjer hvert år. Det er også noen samlesider for ukategoriserte ressurser, der ligger saker fra Elevkanalen som er oversatt til tegnspråk, eldre ressurser. På videotorget ligger det som tidligere var utgitt på DVD. Lenken til Tegnordbok finner du på første side.

Fra forsiden kan du velge for eksempel ungdomstrinn og tegnspråk. Da kommer du en side med aktuelle ressurser for valgte målgruppe og fag. På presentasjonssidene får du en oversikt over hva ressursene inneholder; målgruppe(r), aktuelle kompetansemål og informasjon til lærer eller de voksne i barnehagen. Her kan du også finne tips om andre relevante ressurser.

Velkommen inn i vår nye portal!


• 06 februar 2024

Gratulerer med dagen til det samiske folket!

Lihkku beivviinVuorbbe biejvijnLahkoe biejjineGratulerer med dagen til det samiske folket!Sjekk ut appen Maerka som inneholder 1255 tegn, 255 av tegnene er samiske tegn som brukes i nordsamisk språkområde.


• 02 februar 2024

Påmelding til læremiddelseminar 2024!

Påmeldingen for læremiddelseminaret i 2024 er nå åpen, med begrenset antall plasser. Førstemann til mølla. Målgruppe: Lærere og pedagoger i grunnskolen og videregående med elever som bruker tegnspråklige læremidler. Påmeldingsfrist: 15.03.24. Meld deg på her:https://kurs.statped.no/EventDetails.aspx?EventId=5824


• 25 januar 2024

Den internasjonale holocaustdagen!

I forbindelse med den internasjonale dagen til minne om ofrene for holocaust, 27. januar, vil vi minne om vår nettressurs med teaterforestillingen Gråtende hender av Teater Manu. Ressursen har tilhørende undervisningsmateriell. Se også flere relevante ressurser ifm. holocaustdagen.


• 12 januar 2024

Sjekk ut Geometri AR!

Sjekk ut vårt nyeste læremiddel Geometri AR.Bruk appen til å skape variasjon i din matematikkundervisning for elever på 5-7.trinn. Med norsk, svensk og tyrkisk tegnspråk gir AR-appen elevene tilgang til geometriske begreper, og visualiserer disse gjennom interaktiv 3D. La elevene utforske og forstå vinkler, 2D- og 3D-figurer på en annerledes og engasjerende måte.