Hopp til hovedinnhold
LEKEMATTE | NETTRESSURS

TegnSkatter

Ei stor lekematte til å pirre nysgjerrigheten for dyr, tegn og tegnspråk. TegnSkatter er ei stor lekematte på 150x230 cm. Her kan barna boltre seg eller ta en pust i bakken. Ligge å se på tegningene og undre seg over dyr og de morsomme illustrerte situasjonene.

Om ressursen

Kategori: Fysisk

Matta er en tegnet verden av dyr og tegn fra norsk tegnspråk. Hele 66 tegn for dyr rammer inn verden; mange tegn å lære og mange dyr å finne igjen på matta. Det artigste blir nok å gå på skattejakt. TegnSkatter skjuler nemlig 10 tegnspråklige videoskatter, alle presentert av Ipek D. Mehlum. Illustrasjonene i videoene og på matta er tegnet av Gudrun Haave.

“Hiv og hoi, Landkrabber: Finn skattemerkene, skann disse med appen Arilyn og vips er skattene å se på skjermen.” (Appen bruker AR-teknologi). Vil dere åpne skattene ved å løse en oppgave der riktig tall skal plasseres i skattemerkene, bruker dere web-appen TegnSkatter. Den er utviklet for bruk på nettbrett slik at den blir enkel å bruke sammen med matta. Appen fungerer også fint på PC. Den kan brukes på mobil, men appen er ikke laget for visning på de minste skjermene.

Matta egner seg for alle som liker å leke, lære og som har en liten sjørøver i magen. Vi har hatt både barnehagen og småskoletrinnet i tankene da vi lagde matta.

TegnSkatter retter seg både til tegnspråklige barn, og barn som ikke har norsk tegnspråk som et av sine språk. For begge gruppene egner TegnSkatter seg til å skape nysgjerrighet om norsk tegnspråk, og til å få litt kunnskap om språket. Det er et ønske at TegnSkatter skal bidra til å fremme norsk tegnspråk i barnehage og grunnopplæring.