Hopp til hovedinnhold

Om ressursen

Kategori: Digitalt
Fag: Norsk

Guttene som mistet hele stykket

Denne historien handler om to gutter som finner et stort stykke stekt kjøtt i skogen. De krangler om hvem som har rett til å ha den største biten, og til slutt bestemmer de seg for å be apen om å avgjøre saken. Apen går med på å dele kjøttet, men uansett hvordan han prøver, blir bitene aldri like store. Dette er en historie som lærer oss om rettferdighet og konsekvensene av grådighet.

Ny sykkel

Bernt har fått ny sykkel. En fin, rød sykkel. Nå er Bernt på vei til skolen. Han sitter på sykkelen og later som om han er racerbilkjører. Og racerbiler kjører fort. Bernt glemmer å være forsiktig. Glemmer alt han har lært. «Racerbilen» farer mot den store veien. Stopper Bernt?

Romferd med Zeppelin

Ove våkner til en overraskelse: en romferd med Zeppelin ledet av Professor Flinkmann. Sammen med Sisi reiser de til Mars og Jupiter, utforsker verdensrommet og lærer om planetene. De opplever spennende øyeblikk, som å unngå meteorer og se stormen på Jupiter. Professor Flinkmann oppfordrer Ove til å lese mer om planetene.

En annerledes matematikktime

Anne, læreren til Sadio, introduserer en morsom matematikktime med historier fra Arabia. En gammel mann etterlater nitten kameler til sine tre sønner og gir spesifikke andeler av arven til hver. En sjeik hjelper dem med å fordele kamelene uten å slakte noen. Deretter forteller Anne en historie om Malvin, en gutt som glemte leksene i ni-gangen. Han må sitte igjen og løse regnestykker på tavla, men med en smart metode unngikk han straff.

Anna og hemmeligheten

Anna har hatt en fantastisk sommer, men nå begynner skolen igjen. Hun har en spennende hemmelighet: Mamma skal ha et nytt barn til jul, og Anna blir storesøster. Hele sommeren gleder hun seg og spekulerer på om det blir jente eller gutt. Anna venter utålmodig på babyen og kan føle bevegelser i mammas mage. November går, og det er varmt og koselig hjemme. Anna er spent og klarer nesten ikke å vente.

Parvanas reise

Parvana, en 11 år gammel jente i Afghanistan, opplever krig og ufred. Foreldrene er borte, og hun finner en forlatt baby i en ødelagt landsby. Parvana bestemmer seg for å ta vare på gutten, Hassan, og sammen begynner de en reise for å finne Parvanas mor. De utforsker landsbyen, skaffer mat, og Parvana tar vare på Hassan som om han var hennes lillebror. En dag oppdager hun at Taliban-soldater er på vei mot landsbyen, og i frykt for å bli tvunget til å bli soldat rømmer Parvana med Hassan. Hun må ta vanskelige valg for å overleve i en krigsherjet verden.