Hopp til hovedinnhold
NETTRESSURS

Newton

Hender det at du lurer på hvorfor vi må sove? Hvorfor tanna blir blå når du faller og slår den? Når vi nyser, hvor stor hastighet er det på lufta som kommer ut? Her på Newton kan du få mange svar. Du finner også beskrivelser av eksperimenter du kan prøve.

Gå til nettsted
Person i hage

Om ressursen

Kategori: Digitalt
Fag: Naturfag

Dette produktet baserer seg på boken Newton – Barnas store vitenskapsbok, som ble utgitt av Kunnskapsforlaget i 2006.
På tegnspråk med stemmetolking får du:

  • kapittel 1: Mennesket
  • kapittel 2: Dyr

Kapittel 1: Mennesket – Om deg og meg, søvn, kviser og bakterier

Har du tenkt over at du er som en stor vandrende by av celler som samarbeider? Tenk på det neste gang du føler deg ensom! Kroppen din er sammensatt av milliarder på milliarder av celler som har sin helt spesielle oppgave. Noen frakter oksygen rundt i kroppen din. Det er de røde blodcellene, og de er de mest tallrike i kroppen din. Andre celler jobber med å få frem beskjeder fra hjernen din og ut til kroppen, og omvendt. Når vi vet hvor mange celler som må til for å lage mennesket, er det kanskje ikke så rart at det fremdeles er mange uløste mysterier om oss og kroppen vår. Men litt vet vi jo, og i dette kapittelet får du altså svaret på noe av det.

Kapittel 2: Dyr

Opp igjennom jordas lange historie har mange slags dyr eksistert på kloden. Det er jo litt trist at mange tøffe dyr ikke finnes lenger, men det finnes fortsatt veldig mange spennende dyr igjen på jordkloden som vi kan lære mer om. Det finnes dyr i alle mulige størrelser og former, og de finnes overalt; i havet, på land og oppe i luften. I dette kapittelet skal du lære om noen av disse.